lördag 28 februari 2009

Trevlig helg allesammans!!


Här verkar det bli en solig lördag så det blir en utedag med korvgrillning igen (ja ,vi gillar det i vår familj, vi har t.o.m lyckats få en grillring hitfraktad till gården). Pärlhyacinterna igen, denna gång i en vackrare kruka. Den är inköpt från Nordljus.
Ha det gott!!

måndag 23 februari 2009

Vita pärlhyacinter!!


Blev så glad att jag hittade vita pärlhyacinter på Plantagen - nyss inkomna..Tyvärr var krukorna som jag skulle plantera dom i insnöade i växthuset, så det fick bli vanliga bruna lerkrukor. Ängeln i fönstret fick jag av ett av barnen på min avdelning i julklapp. Hennes mamma tillverkar dom själv - visst är den fin??

söndag 22 februari 2009

Det minsta olivträdet...


får symbolisera min känsla just nu: Liten!!!! Kan någon vara så snäll och berätta hur man lägger till etikettrubikerna bland alla gadgets?? Har gjort etiketter på alla inlägg och sen har jag fastnat. Trodde i mitt enfald att dom skulle ploppa upp av sig själv som genom ett mirakel. VÄLDIGT frustrerande!!!

lördag 21 februari 2009

Svårt att ta farväl...

...men jag vet - julen ÄR över!! Det är ju bara så att den gröna stjärnan passar så bra till det övriga i rummet!! Ok, den den ska ner imorrn...vi ses väl i december min vän?

torsdag 19 februari 2009

Hur har det gått med vardagsrumsrenoveringen??


Det har hänt en heldel i det blivande vardagsrummet. Det blir nog till att kvistlacka i helgen så vi får börja måla panelen vit. Äntligen!!

onsdag 18 februari 2009

Ett nytt smycke


Fick det här vackra silversmycket av min man på Alla hjärtans dag!! Extra trevligt när det är köpt hos en granne som börjat tillverka silversmycken. Visst är det vackert???

tisdag 17 februari 2009

Ny kamera, nytt liv!!


Ledsnade på att ta dåliga bilder så jag har investerat i en ny kamera. Kunde inte låta bli att ta en första bild ut genom köksfönstret!! Man kan nästan tro att vi bor ute på landet fast vi bor 100 meter från centrum. Nog är det väl vackert med all snö?


fredag 13 februari 2009

Alla hjärtans dag


Ha en riktigt mysig Alla Hjärtanshelg!! Jag och min älskling åker till Bygdsiljum för att åka slalom hela helgen tillsammans med 14 glada 12-åringar...

torsdag 12 februari 2009

Dopklänning


Jag har sett att många tagit fina bilder av dopklänningar. Jag äger oxå en. Min mamma sydde den av ett gammalt lakan när ett av mina barn skulle döpas. Här sitter den ensam på en galge men den kommer nog att dyka upp i framtida foton..

tisdag 10 februari 2009

Grönt är väl skönt!!

Här bryter en grön fondvägg av det förövrigt helvita rummet. En väldigt rogivande färg...

En gammal lampa med lite grönt i. Den tillhörde min mormor och morfar en gång i tiden. Jättevacker tycker jag. Alla tak på övre våning har spännpapp - en gammal teknik som inte många kan idag. Ta vara på dom om ni har sån tur att ni har ett hus som dom finns kvar i. Många vill gärna dölja dom med takpanel.

måndag 9 februari 2009

Vårkänslor???


Mitt på dan idag skymtade vi solen! Det är så underligt, man känner våren i hela kroppen-trots att snön vräkt ner sen i torsdags. Detta är ett rent mysterium, eller hur?

söndag 8 februari 2009

Efterrätt!!Det blev morotstårta till efterrätt hos oss igår. Delade kakan i två delar och gjorde dubbel sats av glasyren. Jättegott!!

lördag 7 februari 2009

Sparkfest!!Ikväll är det sparkfest!! Vi öppnar ett kuvert kl 16.44 där det står en adress som vi sparkar iväg till. Där finns det 6 personer till som vi ska äta förrätt tillsammans med. 18.01 öppnar vi nästa kuvert med en ny adress. Vi tackar för oss och sällskapet sparkar iväg mot olika adresser, där vi möter ett nytt gäng som vi äter varmrätt tillsammans med! 19.28 sparkar vi hem till oss för att bjuda 6 personer på efterrätt. Slutligen 20.47 öppnar vi det sista kuvertet där vi får reda på var den stora festen är, dvs där samtliga sparkfestdeltagare ska fortsätta kvällen tillsammans!! Ett suveränt sätt att lära känna Sävarfolket, speciellt när man är nyinflyttad.Det finns en sommarvariant oxå - Cykelfesten..

fredag 6 februari 2009

Ja, det blir vackert med nymålat vitt.


Problemet är att dom gamla omålade dörrarna ser NÅGOT gulaktiga ut. Det får bli ett senare projekt...

onsdag 4 februari 2009

Vår lilla datahörnaEn rofylld liten hörna i "mittikammarn". Den gröna shiffonjen med tillhörande stol har stått här så länge svärmor kan minnas, dvs minst 82 år! Det är verkligen trevligt att ha nån som kan berätta om husets historia. Här i Sävar har det börjat snöa ikväll. Även om man längtar efter våren så blir det trevligt med lite mjuk nysnö! Vårvintern är ju så underbar om det finns nånsnödriva att gräva ner sig i när man grillar korv och dricker varm choklad, eller hur??

tisdag 3 februari 2009

Svart...


..kan väl vara förödande vackert, eller hur?? Effektfullt om man dessutom har mycket vitt hemma , typ 85% av alla inredningsbloggare , fniss...

Förövrigt har dagen varit kall och gnistrande här uppe i Västerbotten. Träden alldeles vita av rimfrost! Gick över en gammal träbro med Sävarån forsande under. Allt var gråvitt av frost och ån forsade förbi i endel större öppningar i isen, sååå vackert!! Hade 16 stycken 4-åringar på väg till teater som sällskap, så det blev tyvärr ingen fotografering..

måndag 2 februari 2009

Lantidyll...

Ja, så här mina vänner så här ser det ut hemma hos oss just idag. Maken har precis grävt ur all sågpån som fanns under det gamla golvet (i det blivande vardagsrummet nere till vänster på bilden)..Det blev ju endel säckar!!

söndag 1 februari 2009

En liten titt på vårat kök o badrum...

...men inte komplett o stylat förståss.. Längtar tills denna sista renoveringsetapp är över (förhoppningsvis till sommaren) och huset är klart!! Tänk att få sy och småpynta...

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails