lördag 31 oktober 2009

Hallbilder!

Nu börjar hallen bli färdig! Det tar sin lilla tid när man håller på i tre rum samtidigt.. Här är iallafall hatthyllan på plats. Vi hittade korgarna på Åhlens - klädda med randigt tyg i vitt och grått. Listerna är också på plats! Vi är jättenöjda med sjöstenens färg: mörkgrå med vitt insprängt i. Passar så himla bra i vårt gamla hus!!

Nu är det bara lite småpyssel kvar..
Ha en härlig fortsatt lördag!! Här ska vi ha gäster på middag - det blir lammfärsbiffar med varm potatissallad och fetaostkräm till huvudrätt!!

söndag 25 oktober 2009

BILLY i ny skrud!!!

Har nu klätt insidan på vitrindörrarna på Billybokhyllorna med vitt linnetyg. Nya knoppar från IbLaursen. Det är 3 sektioner som ska stå vid ena väggen i vardagsrummet... Så här ser det ut just nu eftersom vi under dagen ska..

..kapa golvlisten så att hyllorna hamnar direkt mot väggen!!

Min "lilla" kabelhärva (ja, det blev endel kablar för frun att fundera ut hur dom skulle sitta..) kommer att ligga på nedersta hyllplanet inne i bokhyllan. Vips så syns den inte eftersom vitrindörrarna är klädda!! Ha en bra vecka!!!

tisdag 20 oktober 2009

Lite svart och lite vitt...

I somras när vi trodde att vardagsrummet skulle bli färdigt köpte vi vit linneduk och endel andra vita textilier. Men nu när det dags att börja tillbringa kvällarna här inne, kändes det lite för VITT(!!!), så nu har jag bl.a bytt ut matsalsduken. Tyget är från Gudrun Sjödens höstkollektion. Urläckert med SVART bottenfärg. Det blev även 2 kuddar i samma tyg..


..med söta knytband på baksidan!!

Så här ser linnegardinerna ut upptill som jag har sytt. Det blev gardinstänger från Jysk (30% rabatt..). Vi hade ju bestämt oss för att beställa bågar från Maria Lilliecreutz..


DENNA underbara smidda båge, men för oss är det fel tid på året (julklappar, 18-årskalas o Alex som går ut gymnasiet....) så det måste vänta. Visar en bild från Marias produktkatalog. Visst är den läcker? Speciellt bra om man som vi, har 10 cm fönsterbräda som sticker ut så det blir en bred glepa mellan vägg och gardin. Har man en båge kan man ju dra gardinen ända mot väggen.
Hemsida: http://www.oneofakind.se/. Här finns mycket vackert att titta på! Ha det gott!!!!

söndag 18 oktober 2009

Varde ljus....och det vart ljus!!!!

Idag vaknade jag och maken och båda kände HARMONI i kroppen. Igår blev nämligen all el färdigställd i hemmet. Det känns helt ofattbart!!! Elektrikerna kom 09.00 på morgonen och åkte 21.15. Dom fick givetvis kaffe, fika och middag (ja, det bekanta till oss)...
Under dagen blev följande klart: Utebelysning på bron. Belysning i lilla hallen, lilltoan samt vardagsrum. Govvärme i hall och toa installerat. Alla vägguttag fastskruvade. En ny central installerad. Värmeflyttare från vard.rum till hallen installerad samt en grov elledning i hallen omdragen. Allt detta på en dag, helt FANTASTISKT bra gjort av killarna!!

Nu är det ljust i lillhallen! Den här lampan ger ett underbart sken runtomkring i tak och på väggar. Dessutom har den samma form som dom gamla orginallamporna med vit rund kupa som vi har i den inre hallen. Ha nu en bra vecka allihop.!Nu ska jag sy rumsgardiner och en massa annat trevligt! Onödigt lulllull som maken kallar det..


torsdag 15 oktober 2009

Före och efter...Del 1 Badrum/Tvättstuga

Har alltid tyckt att det är kul att titta på före och efterbilder, så nu tänkte jag under hösten visa bilder på hur alla rum i huset har förändrats. Tänk vad mycket som har hänt under dom här 2 åren. Man glömmer så fort vad man gjort och är mer fokuserad på vad som INTE är gjort. Det blir lite av en livsstil, men nu kan vi snart bara njuta....Här är bilder på badrummet som vi gjorde för exakt 2 år sedan när vi precis flyttat in.. Här är ett av hörnen i badrummet. Möbler från Duobad och väggskåpet från Indiska.....


..och så här såg samma hörn ut när Morbror Bengt bodde här. Det var alltså ett sovrum på den tiden...


Här är den andra delen med tvättstugedelen bakom duschkabinväggen..

..och så här så det ut innan vi grävt upp all sågspån och gjort färdigt för golvvärme mm...Dörren till höger byggdes igen för att få plats med TM/TT och arbetsbänk.

..och här håller flytspacklet på att torka..
Det var allt för den här gången, så får vi se vilket rum det blir nästa gång...

onsdag 14 oktober 2009

Semesterminnen...

Ja, vad ska man göra när man inte orkar ett dugg utan att bli blöt av svett - ja, jag ÄR fortfarande sjuk. VÄLDIGT IRRITERANDE!!!! Så jag satte mej framför datorn en stund och tittade på sommarens bilder och minns:
Utsikt från badtunnan i stugan, man kan faktiskt se ända till Holmön - otroligt vackert när havet ligger stilla en sommarkväll....
Godingen William med en av dekorationsballongerna (från ett broräcke) från den 19 augusti då kungen kom på besök och vi firade 200 år av fred här i Sävar!! 6000 såg på Slaget som spelades upp på en av ängarna här i närheten. På kvällen samlades många nere vid Kryppedalen, Sävarån och sjöng fredssånger med Perla. En fantastiskt underbar dag att minnas..

Vi ansluter till Sävarnet!! Här är grabbarna med sin lilla grävare...

Turkiet!! En vecka med värme och bad. härligt!!! Vi bodde på Flower Garden där vi bodde för 5 år sedan. Hugo föddes 9 månader efter...Gissa om det kändes spoky när vi nu kom dit och fick exakt samma hotellrum???

Vår lilla guldklimp som vi är så glada och tacksamma över!!

Semester hos Malin och Anders i Trosa. Fick bo hemma i deras underbart vackra hem en hel vecka. Supertrevligt och en helt underbar liten stad. Vacker hamn med alla häftiga båtar och kändisar att titta på. T.o.m tonåringarna tyckte det var helt ok att hänga med. Det blev också lite shopping i Stockholm samt..
..att åka över till Åland med den inte allt för okända Cinderella. Det fanns allt på den båten - för alla åldrar. Vi åt middag i restaurangen och såg sedan Kevin Borg som uppträdde på kvällen. Suverän frukost och lunchbuffe. Den vill vi gärna åka med igen!!

måndag 12 oktober 2009

Influensatider...

De sista veckorna har vi (jag och Hugge) verkligen varit sjuka. För precis 2 veckor sedan fick Hugo maginfluensa så vi fick stanna hemma i två dagar. Helgen efter var vi barnvakt åt en 1,5 årig liten princessa som även smittade ner oss med maginfluensa..Vi fick stanna hemma igen. Så i fredags började jag känna mej lite frusen och snuvig...Har nu legat sen i lördags med feber, snuva och hosta. Ont i hela kroppen!! Man blir verkligen frustrerad över att bara ligga som ett paket och sova när det är så mycket som ska göras hemma. Men min Erik har ändå lyckats få upp flaggstång samt panela färdigt på lilltoan. Tur att barnen är så lättsamma och duktiga!! Hoppas att ni andra får hålla er friska och krya denna härliga årstid. Visst börjar man redan längta efter julen????

fredag 2 oktober 2009

Bröllopsdag!!!

I onsdags firade vi vår bröllopsdag!! Vi och barnen köpte hämtmat från Great Eastern och chokladtårta från NK. Gott vin till dom vuxna....Tänk att det redan gått 3 år!!! Puss på dej min älskling!!! Hittade en bild från i somras när vi var på väg till våra vänners bröllop, vilken ljuvligt varm och solig dag...Verkar klänningen bekant???Trevlig helg allesammans!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails