lördag 23 november 2013

Fågelträd

 
 Utanför Sävar finns det en helt fantastisk inredningsbutik som heter Borghällagård, den ägs av Inger. Hon har gjort fågelträd i flera år och nu har vi också gjort ett hemma hos oss. Men man behöver verkligen vara två för att kunna skruva ihop de tre granarna....

 
 Man tar bort grenarna nertill och fäster ihop de tre  granarna. Vi skruvade ihop dom, men man kanske också kan surra ihop dom med hjälp av ståltråd? Sedan är det bara att pynta lite hur man vill. Jag satte fast talgbollar och röda äpplen till pippifåglarna. Dekorerade med några glaslyktor och vita trähjärtan.

 
Nertill ska man egentligen sätta ett fågelbord, finns jättefina i vitt trä, men  eftersom vi har flera katter valde jag en ljuslykta i form av ett fågelbord istället!

torsdag 21 november 2013

Så här blev Ikeas rullbord..

 
Vi har ett sekelskifteskök i en av 100 vita nyanser och svarta stenskivor, så när jag rullade in mitt gamla furufärgade rullbord från IKEA kände jag att det behövde förnya sig lite..

 
Eftersom vi handmålat stommarna har vi kvar färg i samma nyans så jag målade den nedre delen i den färgen.

 
Bestämde mig ganska snabbt för att försöka hitta ett kakel som passade som avställningsyta, perfekt att ställa plåtar på när övriga bänkar är överbelamrade. Hittade svart mosaik, och vet ni att måtten passade perfekt!! det var bara att slabba på lite sättbruk, lägga mosaiken på plats (med nät baktill) och sedan fogade jag med mörkgrå fog. Gick riktigt snabbt och jag känner mig jättenöjd. Mer avställnings- och förvaringsyta med andra ord. Ha en bra dag!!

lördag 16 november 2013

Nya gardinstänger


Himmel vad mörkt det är ute om dagarna nu! Svårt att ta fina bilder utan att redigera bilderna.
Här är en bild från vardagsrummet i alla fall. Vi har en kristallkrona ovanför matsalsbordet som lyser  för jämnan just nu.. Ovanför den gamla soffan som står vid gaveln på bordet sitter en klocka från Svenska urfabriken. Håller på med det nya matsalsbordet just nu så nya bilder från vardagsrummet kommer så småningom..


Är jättenöjd över de nya gardinstängerna som jag hittade på Ellos. Tycker att det bryter av fint mot alla vita väggar, golv och de vita linnegardinerna.


En lite glimt av den gamla soffan som jag klätt med grått linnetyg. Ha en trevlig lördag!! Själv ska jag ägna större delen av dagen till juridikstudier, till veckan spenderar jag 3 dagar på Rektorsprogrammet i Umeå. Fantastiskt kul och lärande att få möta rektorer och förskolechefer från hela Norrland. Ha det gott!!

lördag 9 november 2013

Vardagsrumsbordet


 
Hej på er! Så här blev vardagsrumsbordet efter lite pyssel. Kapade ner både bordsskiva och ben innan jag målade bordet vitt. Skruvade loss handtagen och sprayade de mattsvarta. Praktiskt med förvaring också. Just nu ligger Hugos Starwars-kalender och väntar på första lucköppningsdagen i en av lådorna...
 

 
  Väldigt nöjd över att mitt gamla köksbord kommer till användning. Det blev ganska stort om man  jämför med det gamla pelarbordet som vi hade, men perfekt när man är många och inte alla ryms vid matsalsbordet. Det har väl också hänt att vi ätit middag där framför tv:n ibland :-)

 
Fördelen är att man kan ha stora brickor och ljusstakar på bordet och ändå få plats med annat. Ljusstakar från Victorias Café, Umeå och brickan från webshopen Hjortgården.

 
Gillar verkligen det svarta i kontrast med allt det vita!


T.o.m vår katt Kimbo (norsk skogskatt) matchar inredningen! Ha en trevlig helg allesammans!!!

fredag 1 november 2013

Mera trädgårdbilder...och Happy Halloween!

 
I somras hittade jag tillbaka till mitt trädgårdintresse, ni vet ju att man ibland behöver ta en paus för att både fundera och hitta inspirationen. För 3 år sedan gjorde vi en till altan vid ladan där vi ofta sitter och dricker kaffe på sommaren. Den här sommaren har vi färdigställt en hel del småsaker som legat över oss. När vi la marksten runt altanen gjorde vi en rabatt där jag planterat en rosa klätterros och satt 2 funkior på vardera sidan. Ni kan också till vänster se en skymt av den andra rabatten som nu är den enda rabatten vid husvägg som finns kvar. De som fanns tidigare har jag grävt upp och sått gräsmatta eftersom vi kommer att bygga både plank och veranda där nästa år. 
Här är det enda kortet jag hittade på frukostverandan! Kanske har lagt ut något tidigare? Här har vi gamla utemöbler i vitt. Lyktan köpt jag på Café Victoria i Umeå. Precis framför här är det en brunn inbyggd. Vi har gjutit en kant runtom och även lagt marksten ovanpå på den. Vi hade turen att hitta ett brunnslock (nedgrävt i marken...) med ett rostigt rör ovanpå som verkligen blev en vacker dekoration.
 

 
Har gjort en rabatt mellan den murade kanten och själva brunnen. Där har jag planterat blå iris och vita riddarsporrar. Längst bak på andra sidan brunnen sitter det vita rams.
 
 
 Ett fågelbad inhandlat hos Inger som driver butiken Borghällagård i Täfteå inte långt härifrån Sävar.

 
 Blå bolltistel som står sig vackert mot vit Flox.
 
 
En alldeles ny rabatt runt en av våra utebelysningsstolpar. Här har jag satt 2 funkior, 1 salvia, 2 lågväxande irisar i blått, 1 vit klätterros, 2 rosa bondpioner, 2 himmelsblå praktriddarsporrar, 2 rödbladiga silverax, 2 vita stormhattsranunklar och 1 daggkåpa. Tycker om kombinationen av färgerna blått vitt och rosa, Min tanke är att det kommer att bli temafärgerna i vår trädgård. Längtar tills nästa sommar då det växt upp lite mera!!
 

Humlestörarna fick flytta på sig i slutat av sommaren. Det kommer att bli ett plank mellan huset och friggeboden nästa sommar, så därför var det lika bra att de fick flytta på sig då för att hinna ta sig innan snön kommer.

Önskar er alla en trevlig Alla helgonshelg!!!!

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails