söndag 22 februari 2015

LÄNGTAR!!!

Hittade en massa bilder från i somras som jag nog hade tänkt publicera, var såååå nöjd med vår gård. Nu är vi nästa färdiga, allt småkrafs är gjort. Hade en lååång lista som jag betade av allt eftersom (ja, jag ÄR en listmänniska). Det som var jobbigast var att rensa hela grusgången i hettan. När jag var klar med det beställde vi nytt grus, och det blev så fint! Däremot var et en perfekt sommar att måla, hur ofta har man i norr kunnat stå ute och måla 23.00 på kvällen. Varmt och myggfritt, man kunde göra roliga saker på dagen (BADA, något annat orkade man inte) äta middag ute och sedan småjobba lite innan det var sängdags..

 
Här är vår lilla grillhörna, här grillar vi ofta på vårvintern. Underbart att sitta ute i snön och mumsa på grillade hamburgare! Eriks morbror som tidigare bodde här var en noggrann man. Lekstugan har både inom- och utomhusbelysning samt el installerat. Synd att Hugo är för stor för att använda den, nu blir det mest ett förvaringsutrymme..
 
 
Så här ser vår gård ut från baksidan. Där går det en mindre gata med nästan ingen trafik. Perfekt tillhåll för Hugo och hans kompisar när dom vill köra sin kick-bikes eller rita med gatukritor.

 
Så här ser vårt hus ut från Kyrkvägen.

 
Nyrensad grusgång!!!

 

 
Visst är det vackert med allt det röda?? Här ser ni min lilla blå racerbil också :-)

 
Så här ser "ladan" ut från huset sett. Delen till vänster är en möbelverkstad och till höger är det trädgårdsförråd, vedbod och 2 garage. Tyvärr har vi en massa plats för förvaring på övervåningen. Det blir vårt kommande sommarprojekt: RENSA!!

 
Lilla växthuset inklämt mellan lekstugan och verkstadsdelen.

 
En av våra två uteplatser. Här äter vi frukost på somrarna eftersom det är morgonsol där.

 
De sista stenarna kom på plats, blev jättenöjd med att det blev två mörkgrå ränder som kontrast.
Vi har även gjort vattenrännor till stuprännorna i trä - faluröda förståss!!

 
Här ser ni den andra uteplatsen, här är det sol hela dagarna och även på kvällen.

 
Ja, också friggeboden som ni kanske såg i föregående inlägg, här står också krusbärsbusken som vi inte ens hann plocka ifjol...nya tag nästa sommar!

TRÄDGÅRDSBILDER 2014...Nu längtar man efter sommaren!

Här bjuder jag på lite bilder från trädgården från förra sommaren:
 
 
Blå bolltistel tillsammans med vit flox, en oslagbar kombo! Blå bolltistel är en av mina favoriter..

                                                      
Körsbärsträdet, som drabbats av ohyra flera år. I våras besprutade jag det med något hemskt medel..och vips blommade trädet och senare blev det körsbär. Hur nyttiga bären var är en annan fråga :-)

 
Stormhattsranunkeln i den nyaste rabatten, blommar tidigt.

 
Här har vi rabatten tidigt i juni, så därför ser den lite kal ut. Innan sommarens slut hade alla blommor blommat förutom pionerna. Men som ni vet behöver dom några år på sig för att bo in sig i rabatten.


                                          Finlands vita ros, så vacker och luktar underbart!

 
 
Vårt taniga lilla äppelträd :-) Men gissa om det blir äpplen??? Är orolig varje år att grenarna inte ska hålla för tyngden.

 
Här är nya rabatten lite senare, här har rosen också slagit ut.

 
Gjorde färdigt runt brunnen i somras. Vi har sån tur att vi har en egen brunn på gården, den används för att vattna trädgården. Vi har gjort ett hål på baksidan av brunnskanten, så att vi kan gömma pumpen på baksidan bakom irisarna. Fick lov att flytta på dom tidigare i somras eftersom resten av blommorna inte syntes på. Så nu är det irisar längst bak, framtill rams (lite färre i början men de sprider sig bra). Sedan har jag en mindre rabatt framför med vita löjtnantshjärtan och blå bergsvallmo.

En av 4 pioner i den längsta rabatten, det är där blå bolltistel och vit flox också finns. Här är färgtemat vitt, rosa och blått.

 
Vit ros vid spaljén vid den nedre uteplatsen.

 
En sista bild på rabatten, och i bakgrunden kan man ana de faluröda störarna där humlen klättrar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails