söndag 22 februari 2015

TRÄDGÅRDSBILDER 2014...Nu längtar man efter sommaren!

Här bjuder jag på lite bilder från trädgården från förra sommaren:
 
 
Blå bolltistel tillsammans med vit flox, en oslagbar kombo! Blå bolltistel är en av mina favoriter..

                                                      
Körsbärsträdet, som drabbats av ohyra flera år. I våras besprutade jag det med något hemskt medel..och vips blommade trädet och senare blev det körsbär. Hur nyttiga bären var är en annan fråga :-)

 
Stormhattsranunkeln i den nyaste rabatten, blommar tidigt.

 
Här har vi rabatten tidigt i juni, så därför ser den lite kal ut. Innan sommarens slut hade alla blommor blommat förutom pionerna. Men som ni vet behöver dom några år på sig för att bo in sig i rabatten.


                                          Finlands vita ros, så vacker och luktar underbart!

 
 
Vårt taniga lilla äppelträd :-) Men gissa om det blir äpplen??? Är orolig varje år att grenarna inte ska hålla för tyngden.

 
Här är nya rabatten lite senare, här har rosen också slagit ut.

 
Gjorde färdigt runt brunnen i somras. Vi har sån tur att vi har en egen brunn på gården, den används för att vattna trädgården. Vi har gjort ett hål på baksidan av brunnskanten, så att vi kan gömma pumpen på baksidan bakom irisarna. Fick lov att flytta på dom tidigare i somras eftersom resten av blommorna inte syntes på. Så nu är det irisar längst bak, framtill rams (lite färre i början men de sprider sig bra). Sedan har jag en mindre rabatt framför med vita löjtnantshjärtan och blå bergsvallmo.

En av 4 pioner i den längsta rabatten, det är där blå bolltistel och vit flox också finns. Här är färgtemat vitt, rosa och blått.

 
Vit ros vid spaljén vid den nedre uteplatsen.

 
En sista bild på rabatten, och i bakgrunden kan man ana de faluröda störarna där humlen klättrar

1 kommentar:

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails