söndag 8 november 2009

Farsdagsmiddag!!

Nu är farsdag snart över och jag måste få tipsa er om nåt gott!! Har gjort Fläskfile Rydberg tidigare för nåt år sen och sedan glömt bort att göra den fler gånger. Men idag satt jag och gick igenom receptpärmarna- och där fanns den..Jag bytte ut zuccinin mot sparris, så känns rätten lite finare så här på farsdag!!


Fläskfilé Rydberg med senapscrème
Buffé nr 1 2008, sid 6 IngredienserPortioner: 4-6ca 1 kg
fläskfilé 1 påse fryst tärnad potatis (800 g)2 gula lökar1/2 dl finhackad persilja 1 zucchini (ca 300 g)2 dl crème fraiche1-2 msk dijonsenap1 msk flytande honungsmör och olja till stekningsalt och peppar

Tillagningstid: Över 20 minSvårighetsgrad: Medel
Gör så här1. Sätt ugnen på 150°C. Stek potatisen i omgångar med lite smör och olja tills den fått färg. Salta och peppra lätt. Lägg över i ugnssäker form och varmhåll i ugnen.2. Skala och finhacka löken. Fräs den mjuk i 2 msk smör. Salta och peppra lätt. Vänd ner hälften av persiljan. Varmhåll i ugnen.3. Skär zucchinin i grova stavar och stek dem hastigt i en het stekpanna med lite olja. Salta och peppra lätt. Varmhåll i ugnen.4. Rör ihop crème fraiche, senap, honung och resterande persilja. Smaka av med 1/2 tsk salt och 2 krm svartpeppar.5. Putsa köttet fritt från senor och skär i ca 2 cm stora tärningar. Hetta upp en stekpanna med smör och olja. Stek köttet i omgångar. Salta och peppra. Servera med senapscrème fraiche och zucchini.FÖR ALLA? Gluten- och äggfri. Gör mjölkfri: använd mjölkfri crème fraiche, t ex Sour supreme. Stek i enbart mjölkfritt margarin eller olja.




Älsklingen fick dom traditionella strumporna, men även en skjorta från Brothers. Erik blev hur snygg som helst!!!

Vi andra fick också en liten "present" när vi öppnade diskbänksskåpet..Vi har haft besök av en mus tidigare, så igår satte vi ut en råttfälla laddad med en bit Snickers...Hittade Snickerstipset på internet och det verkar ju funka bra!!!



Ha en bra vecka allesammans!!!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar

LinkWithin

Related Posts with Thumbnails